Outplacement Bureau

Resultaatgerichte begeleiding naar ander werk

Outplacement begeleiding

Outplacement bureau voor begeleiding bij ontslag

MR Consultants is een outplacement bureau die bedrijven helpt om werknemers te begeleiden naar aan andere baan. Onze outplacement coaches zijn allemaal ervaren ondernemers die weten wat het is om afscheid te nemen van werknemers en deze succesvol te helpen aan een andere uitdaging.

Uit eigen ervaring weten wij hoe moeilijk het is om medewerkers te laten gaan. Of het nu komt door boventalligheid, een burn-out, niet de juiste fit of economische redenen, een outplacement traject is vaak voor werkgever als werknemer een emotionele aangelegenheid.

Wat de reden ook is, onze outplacement consultants begeleiden een outplacement traject resultaatgericht, maar met respect voor ieders belangen.

Wat maakt ons uniek in outplacement

Onze management ervaring stelt ons als geen ander in staat resultaatgericht te bemiddelen

Inzicht in persoonlijke kwaliteiten

Unieke software om cliënten gestructureerd en snel te helpen

Inzicht in wensen en capaciteiten door assessments

Relevant beeld van mogelijkheden en kansen

Coaching en begeleiding door onze consultants & coaches

Een gepersonaliseerd outplacement plan

Resultaatgericht naar een andere baan

Outplacement Proces

Resultaat in 7 efficiënte stappen

STAP 1

Intake & Plan op maat

Een outplacement plan wordt bij ons altijd op maat gemaakt. We starten met een intake bij het bedrijf en de achtergrond van het vertrek. Op basis hiervan maken wij een plan op maat met de verwachtingen en het beoogde resultaat. Uiteraard gebeurt dit altijd in vertrouwen.

STAP 1

STAP 2

Begrip & Acceptatie

Voor medewerkers is het vaak een ingrijpende gebeurtenis om te horen dat er afscheid van je wordt genomen. Direct en eerlijk communiceren met onderbouwing voor het besluit. Zo creëren we in deze fase begrip en bewustwording.

Het inlaten zien dat dit het beste is voor beide partijen kan het proces van acceptatie versnellen. 

STAP 2

STEP 3

Inzicht in persoon en kansen

Een ontslag zien wij vaak als kans voor een persoon. Je hebt nu de mogelijkheid om weer iets nieuws te beginnen wat echt bij je past. We starten daarom met een gesprek om inzicht te krijgen in de wensen van een medewerker.

Deze gesprekken combineren we met een persoonlijkheidstest en assessment. Op basis hiervan krijgen we inzicht in iemands drijfveren en koppelen dit aan de kansen die er zijn op de arbeidsmarkt.

STEP 3

STEP 4

Verkennen mogelijkheden

We helpen de kandidaat met het opstellen van zijn profiel om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Welke sterke punten zijn er en welke competenties of aanvullende cursussen zijn er benodigd om die nieuwe baan te krijgen.

Met online trainingen kunnen wij ontbrekende vaardigheden snel eigen maken.

STEP 4

STEP 6

Sollicitatie

Onze management achtergrond stelt ons uitstekend in staat om kandidaten te helpen met het voorbereiden op een sollicitatie. Door deze ervaring worden kandidaten beter voorbereid op gesprekken en wordt de kans op een nieuwe baan verhoogd.

STEP 6

STEP 7

Resultaat & Nazorg

Wij zijn ondernemend, doel en resultaatgericht. Deze competenties maakt ons het meest succesvolle outplacement bureau met de hoogste resultaatgarantie. Na het traject blijven wij graag verbonden om de voortgang te monitoren.

STEP 7

Informatie over re-integratie en outplacement

mr consultants het bureau voor recruitment van managers en outplacement

Wanneer en hoe outplacement in te zetten

Outplacement is een term die wordt gebruikt voor trajecten waarbij een werknemer op zoek gaat naar een andere baan. Outplacement kan zowel door werkgever als werknemer aangevraagd worden. Er zijn diverse redenen waarom een outplacement traject ingezet wordt. Veel voorkomend is boventalligheid van personeel, verstoorde arbeidsverhouding en reorganisaties. Wat de reden ook is, belangrijk is dat de werknemer gesteund wordt in het snel vinden van een andere baan. Middels ons unieke en persoonlijke outplacement traject zijn wij zeer succesvol in het herplaatsen van kandidaten.

Outplacement begeleiding

Een outplacement begeleiding kan voor iedereen werken. De ene persoon zal meer behoefte aan ondersteuning nodig hebben dan de ander. Op basis van een intake maken wij een plan op maat en schatten wij in welke werkzaamheden er nodig zijn om een passende baan te vinden. Sommige kandidaten helpen wij bij een compleet traject, van het opzetten van een CV en brief tot en met het trainen voor sollicitaties. Andere kandidaten hebben alleen een juiste richting nodig en sommige hebben baat bij persoonlijkheidstesten en assessments om de juiste richting te vinden. Wat de vraag ook is, samen zorgen wij voor het juiste resultaat.

Outplacement of re-integratie

Wanneer je terugkomt van langdurig verlof dan is er vaak een keuze tussen re-integratie of outplacement. Het is van belang vast te stellen wat de reden van dit langdurige verlof is geweest. Is het vrijwillig maar is de baan niet meer beschikbaar dan is outplacement vaak de beste optie. Is de reden een burn-out geweest dan is het van groot belang om vast te stellen wat de reden hiervan was. Is deze werk of functie gerelateerd dan is het beter om te kijken waar energie vandaan gehaald wordt. Op basis hiervan kunnen we kijken wat de beste keuze is. Zijn er verder geen belemmeringen om door te gaan in dezelfde functie of zijn er aanpassingen mogelijk, dan is re-integratie vaak de eerste optie.

Succesvol outplacementbureau

Onze coaches zijn zeer succesvol in vergelijking met reguliere outplacementbureau. Vaak vindt een kandidaat via ons al binnen 6 maanden een andere baan. Hoe komt dit? Al onze coaches zijn ervaren ondernemers, naast dat wij een duidelijk plan hebben met resultaatgerichte afspraken weten wij beter hoe je de kansen op een baan vergroot. Daarnaast linken wij kandidaten aan ons management recruitment netwerk en dienstverlening wat de kans nog eens extra vergroot.

Outplacement coaches

Onze outplacement coaches zijn allemaal succesvol ondernemer of manager. Wij werken met een landelijk netwerk aan coaches dus er is ook altijd een coach bij u in de buurt. Plaatsen waar onze outplacement caoches wonen zijn oa.  Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Tilburg, Arnhem en Nijmegen. Daarnaast beschikken wij ook over meetingpoints in heel Nederland.

Kosten Outplacement

Wij werken altijd voor een vastbedrag per kandidaat voor een outplacement traject. Afhankelijk van het aantal kandidaten en de zwaarte van het traject bepalen wij de investering. Ook bieden wij de mogelijkheid aan voor werkgevers om een geheel outplacementtraject voor groepen te organiseren.

Vragen over outplacement

MR Consultants is gevestigd te Eindhoven maar werkt met consultants en coaches voor outplacement door heel Nederland. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een outplacement traject via MR Consultants. Of bel direct 085 – 064 54 48

Scroll naar top