Managementfunctie invullen? Begin hier.

Outplacement bureau

Resultaatgerichte begeleiding naar ander werk

management recruiters

Outplacement bureau voor begeleiding bij ontslag

MR Consultants is een outplacement bureau die bedrijven helpt om werknemers te begeleiden naar aan andere baan. Onze outplacement coaches zijn allemaal ervaren ondernemers die weten wat het is om afscheid te nemen van werknemers en deze succesvol te helpen aan een andere uitdaging.

Uit eigen ervaring weten wij hoe moeilijk het is om medewerkers te laten gaan. Of het nu komt door boventalligheid, een burn-out, niet de juiste fit of economische redenen, een outplacement traject is vaak voor werkgever als werknemer een emotionele aangelegenheid.

Wat de reden ook is, onze outplacement consultants begeleiden een outplacement traject resultaatgericht, maar met respect voor ieders belangen.

Wat maakt ons uniek in outplacement

Onze management ervaring stelt ons als geen ander in staat resultaatgericht te bemiddelen

Inzicht in persoonlijke kwaliteiten

Unieke software om cliënten gestructureerd en snel te helpen

Inzicht in wensen en capaciteiten door assessments

Relevant beeld van mogelijkheden en kansen

Coaching en begeleiding door onze consultants & coaches

Een gepersonaliseerd outplacement plan

Resultaatgericht naar een andere baan

Outplacement is een term die wordt gebruikt voor trajecten waarbij een werknemer op zoek gaat naar een andere baan. Outplacement kan zowel door werkgever als werknemer aangevraagd worden. Er zijn diverse redenen waarom een outplacement traject ingezet wordt. Veel voorkomend is boventalligheid van personeel, verstoorde arbeidsverhouding en reorganisaties. Wat de reden ook is, belangrijk is dat de werknemer gesteund wordt in het snel vinden van een andere baan. Middels ons unieke en persoonlijke outplacement traject zijn wij zeer succesvol in het herplaatsen van kandidaten.

Een outplacement begeleiding kan voor iedereen werken. De ene persoon zal meer behoefte aan ondersteuning nodig hebben dan de ander. Op basis van een intake maken wij een plan op maat en schatten wij in welke werkzaamheden er nodig zijn om een passende baan te vinden. Sommige kandidaten helpen wij bij een compleet traject, van het opzetten van een CV en brief tot en met het trainen voor sollicitaties. Andere kandidaten hebben alleen een juiste richting nodig en sommige hebben baat bij persoonlijkheidstesten en assessments om de juiste richting te vinden. Wat de vraag ook is, samen zorgen wij voor het juiste resultaat.

Wanneer je terugkomt van langdurig verlof dan is er vaak een keuze tussen re-integratie of outplacement. Het is van belang vast te stellen wat de reden van dit langdurige verlof is geweest. Is het vrijwillig maar is de baan niet meer beschikbaar dan is outplacement vaak de beste optie. Is de reden een burn-out geweest dan is het van groot belang om vast te stellen wat de reden hiervan was. Is deze werk of functie gerelateerd dan is het beter om te kijken waar energie vandaan gehaald wordt. Op basis hiervan kunnen we kijken wat de beste keuze is. Zijn er verder geen belemmeringen om door te gaan in dezelfde functie of zijn er aanpassingen mogelijk, dan is re-integratie vaak de eerste optie.

Onze coaches zijn zeer succesvol in vergelijking met reguliere outplacementbureau. Vaak vindt een kandidaat via ons al binnen 6 maanden een andere baan. Hoe komt dit? Al onze coaches zijn ervaren ondernemers, naast dat wij een duidelijk plan hebben met resultaatgerichte afspraken weten wij beter hoe je de kansen op een baan vergroot. Daarnaast linken wij kandidaten aan ons management recruitment netwerk en dienstverlening wat de kans nog eens extra vergroot.

Onze outplacement coaches zijn allemaal succesvol ondernemer of manager. Wij werken met een landelijk netwerk aan coaches dus er is ook altijd een coach bij u in de buurt. Plaatsen waar onze outplacement caoches wonen zijn oa.  Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Tilburg, Arnhem en Nijmegen. Daarnaast beschikken wij ook over meetingpoints in heel Nederland.

Wij werken altijd voor een vastbedrag per kandidaat voor een outplacement traject. Afhankelijk van het aantal kandidaten en de zwaarte van het traject bepalen wij de investering. Ook bieden wij de mogelijkheid aan voor werkgevers om een geheel outplacementtraject voor groepen te organiseren.

Informatie over re-integratie en outplacement